01:17:28 25.04.2024
Stiri

Dodon a ieșit ȘIFONAT după o nouă acțiune de PR. Unii elevi au REFUZAT diplomele oferite de șeful statului: „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat”

Politică 19.07.2017 10:32 Vizualizări2942 Autor: Ziarul National
Dodon a ieșit ȘIFONAT după o nouă acțiune de PR. Unii elevi au REFUZAT diplomele oferite de șeful statului: „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat” facebook
Mihaela Ungureanu


Șeful statului Igor Dodon i-a chemat ieri la Președinție pe 100 cei mai buni absolvenți de liceu din R. Moldova, pentru ca să le acorde „Diploma de Onoare” a Președintelui R. Moldova, însă a avut parte de o surpriză. Câțiva dintre absolvenți au refuzat să vină să-și ridice diplomele acordate de Igor Dodon, deoarece, spun ei, acest președinte nu-i reprezintă.

Printre cei care au refuzat invitația Președinției se numără și Mihaela Ungureanu din Chișcăreni, Sângerei. Aceasta a scris pe o rețea de socializare că nu poate să primească o diplomă din partea unui om care încearcă să ne ia identitatea.

„Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Atâta țară câtă demnitate. Am fost invitată, dar am refuzat. Recunosc multe fețe de aici. Dacă în CV-ul unui tânăr activ se simte lipsa unei diplome semnate de Dodon, atunci îmi pare rău de „experiențele voastre”. Să fi fost organizat de Ministerul Educației era altceva”, a scris Mihaela.

Și Valeria Bratu din Slobozia Mare, Cahul, a refuzat să vină la Chișinău să primească o diplomă din partea lui Igor Dodon.

„Am refuzat această diplomă, deoarece vine din partea unui președinte care nu mă reprezintă și care duce o politică josnică și discriminatorie împotriva propriului popor. Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte, care insistă asupra anulării examenului de Bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă pentru mine nu are nicio valoare. Îmi doresc foarte mult ca în țara mea să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”, a spus Valeria, citată de TV8.

La rândul său, tânăra Elena Lungu de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Călărași a menționat că a refuzat diploma lui Dodon, pentru că nu vrea să-și „trădeze valorile și ideile cu care a fost educată și pe care le împărtășește”: „În familia mea se vorbește des despre situația politică din țară și despre cât de lipsiți de verticalitate și demnitate sunt unii oameni, iar eu, acceptând această invitație, aș fi simțit că trădez valorile și ideile cu care am fost educată și pe care le împărtășesc”.

În lista celor care au refuzat invitația Președinției se mai numără Mariana Josanu (Glodeni), Gheorghe Taran, Victor Lipcanu (Călărași) și Orina Solonaru (Chișinău).

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, a scris pe facebook că Mihaela Ungureanu din Chișcăreni, Sângerei, nici nu se regăsește printre premianții invitați la Președinție. „Din raionul Sângerei sunt alte două persoane care au primit diplome pentru merite și reușite la învățătură”, afirmă Ceban.

În replică, Mihaela a publicat numărul de telefon de la care a fost sunată. „Deși unii încearcă să dezmintă că nu aș fi fost invitată, oamenii de valoare ai acestei țări înțeleg în ce stat trăim. Pentru mine demnitatea a fost și este importantă. Dacă alții aleg să mă ponegrească, atunci nu au decât”, a adăugat absolventa din Chișcăreni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md