Cel mai nou partid de pe arena politică moldovenească îndeamnă Parlamentul să respingă modificarea sistemului electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Unităţii Naţionale, apărut recent pe arena politică moldovenească, lansează un apel către Parlament să respingă schimbarea sistemului electoral, fiind de părerea că „această măsură nu va crea nici un avantaj cetățenilor ci doar va fragiliza și mai mult democrația moldovenească”. Mai mult, formaţiunea condusă de fostul ministru liberal al Apărării Anatol Şalaru atenţionează că modificarea sistemului electoral va deteriora relaţiile Moldovei cu partenerii externi.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii votarea în lectura a doua a proiectului privind schimbarea sistemului electoral va modifica, în mod substanțial, „matricea politică în țară”. „Trecerea la sistemul mixt, dacă va fi votat, va aduce în Republica Moldova, pentru cel puțin un ciclu electoral, un parlament delegitimat, un parlament generat nu de voința cetățenilor ci generat de o mașinărie de partid propulsată de bani negri și folosirea abuzivă, în interes de partid, a resurselor administrative ale statului”, se arată în comunicatul PUN.

„De asemenea, schimbarea sistemului electoral, contrar recomandărilor instituțiilor externe și partenerilor externi, va decredibiliza pe termen mediu și lung atât Republica Moldova cât și întrega clasă politică de la Chișinau”, se mai spune în comunicat.

În context, Partidul Unității Naționale face apel către Parlamentul Republicii Moldova să respingă schimbarea sistemului electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...