BAC 2017. Ministerul Educației, privind neregulile semnalate la centrul din Leova: Examenul a decurs fără abateri

Bac2017 (17)

La aproape o lună de la solicitarea trimisă către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, privind anumite nereguli semnalate în centrul de BAC din Leova de către un elev pe adresa redacției noastre, instituția responsabilă de organizarea examenelor a venit cu un răspuns oficial. Prin urmare, reprezentanții instituției menționate au declarat că în centrul respectiv, examenul la limba de instruire, față de care a parvenit plângerea elevului, s-a derulat fără încălcări, iar plângeri similare nu au fost sesizate.

Elevul în cauză spunea atunci că în timpul examenului la limba de instruire, unul dintre elevi ar fi fost ajutat chiar de directorul comisiei la rezolvarea itemilor, prin transmiterea copiuțelor. Mai mult, el spunea că ar fi fost schimbate listele doar pentru ca persoana dată să nimerească în ultima bancă.

Ulterior, președinta Centrului de BAC din raionul Leova a venit cu o reacție la mesajul anonim, prin care a negat acuzațiile, menționând că toți candidații au susținut examenul în condiții egale. „Toți candidații din Centrul de Bacalaureat Leova susțin examenele în condiții egale, condițiile sunt create la fel pentru toți candidații, toți sunt în vizorul camerelor de luat vederi, toți sunt verificați cu detectorul de metale, toți sunt supravegheați de către doi asistenți în fiecare clasă”, a spus Aurelia Nucă, președinta Centrului de Bacalaureat din Leova, care a confirmat că în timpul examenului de limba română nu ar fi avut nici un sunet din partea celor care monitorizează examenul de bacalaureat că un anumit candidat nu se vede și nu este luat în vizorul camerelor de luat vederi.

La aproape o lună de la trimiterea unei solicitări către Ministerul Educației, reprezentanții instituției au venit cu o reacție la această sesizare. În document se declară faptul că plângerea în cauză este unica de acest fel care vizează centrul de BAC din Leova și că examenul de bacalaureat la limba de instruire a decurs fără abateri în centrul respectiv. Mai mult, în sesiunea din 2017, nu au parvenit plângeri similare către Ministerul Educației. Atașăm scrisoarea:

La sesiunea de Bacalaureat 2017 au fost admiși 10048 de candidați din licee, 4237 de candidați din colegii, 141 de candidați din universități, 254 de candidați care s-au înscris în regim extern și 4078 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total 18758 de candidați. În urma sesiunii de bază, numărul candidaților care au promovat examenul de Bacalaureat este egal cu 11 320. 

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente