Ce mașini rare și exotice cumpără moldovenii

maserati

În prima jumătate a acestui an în Republica Moldova au fost comercializate 13.342 de automobile, din care doar 2.302, adică 17,3% au fost automobile noi.

În aceleaşi prime 6 luni ale anului s-au mai înmatriculat 1,469 automobile de 2-4 ani vechime, fabricate în anii 2013-2015 (11.0% din total), cărora li se alătură încă 3,109 automobile cu vârstă de 5-7 ani, fabricate între 2010 şi 2012 (23.3% din total).

Potrivit unei analize realizate de piataauto.md, cea mai populară marcă de automobile noi în Moldova rămâne în continuare Dacia, căreia îi revin 392 de automobile noi vândute în primele 6 luni ale acestui an.

Topul este urmat de Hyundai, cu 316 unităţi vândute, urmat la diferenţă mică de Skoda, cu 287 automobile noi vândute în primele 6 luni.

Pe locul 4 urmează Toyota, cu 198 de exemplare vândute, iar pe locul 5 vine, aproape tradiţional, prima marcă premium – Mercedes-Benz. Marca germană a vândut 148 de automobile noi în Moldova în primele 6 luni, suma fiind distribuită destul de omogen între modele, cele mai vândute fiind SUV-urile GLE, GLS şi GLC, dar şi sedanurile E-Class, S-Class şi C-Class.

Exotice și rare

Cineva a cumpărat un unic Audi S3, spre exemplu, în luna aprilie a acestui an.

audi s3

Avem şi un concetăţean fericit cu un nou Maserati Quattroporte achiziţionat în acest an.

maserati

Un pasionat de SUV-uri americane a ţinut cu tot dinadinsul să-şi cumpere un GMC Acadia, iar un altul pasionat de UAZ-uri ruseşti şi-a cumpărat un UAZ Patriot la începutul acestui an.

gmc1

Mai fericit va fi cumpărătorul unui Ford Mustang şi cel al unui Jaguar F-TYPE decapotabil, dar exotismele nu sfârşesc aici: în această jumătate de an s-a vândut şi un exemplar de Bentley Continental, unul de Mercedes-Benz SL, unul de Mercedes-Benz SLC şi chiar un Chevrolet Camaro.

Ford-Mustang-High-Quality-Wallpapers

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente