Cei 100 de premianți nu sunt chiar 100. Și o elevă din Cahul a refuzat să primească diploma președintelui

12715335_939604119408399_5152945201283206617_n

După ce o tânără din Chișcăreni a publicat o postare pe pagina sa de Facebook despre faptul că a decis să refuze diploma de onoare oferită de președintele Dodon, mai multe reacții de acest gen au început să apară. Prin urmare, #diez a aflat că și o tânără din satul Slobozia Mare, Cahul a recurs la același gest.

„Am refuzat această diplomă deoarece vine din partea unui președinte care nu mă reprezintă și care duce o politică josnică și discriminatorie împotriva popriului popor. Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte, care insistă asupra anulării examenului de bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă, pentru mine nu are nici o valoare. Îmi doresc foarte mult ca în țara mea să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”, a spus pentru #diez Valeria Bratu.

Cel mai probabil, tânăra urmează să-și continue studiile în afara țării.

Potrivit președintelui țării, evenimentul se înscrie în Festivalul „Generația Viitorului” și este „un gest de atenţie și motivare a tinerilor, precum și un imbold spre noi performanțe înregistrate în CV-urile personale și în istoria statului Republica Moldova”.

Președintele a menționat în cadrul unei postări publice că au fost selectați câte doi reprezentanți din fiecare raion, în urma analizei performanțelor înregistrate la examenele de bacalaureat și în activitatea extracurriculară, inclusiv participări la diferite concursuri naționale și internaționale. De asemenea, diplome au primit și șapte absolvenți ai instituțiilor de învățământ din stânga Nistrului, mai mulți absolvenți ai liceelor din municipiile Chișinău și Bălți și din UTA Găgăuzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente