Scrisorile lui Mihai Ghimpu – operele epistolare cu care liberalul încearcă să se apropie de tizul Mihai Eminescu

ghimpu44
Foto: Mihai Ghimpu

De când liderul liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că se retrage în opoziție și a dat ordin ca toți liberalii să-și părăsească posturile de la ministere și agenții ca protest împotriva arestării primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, acesta are un hobby nou: scrie scrisori.

Echipa #diez simte că vor mai fi opere epistolare publicate pe pagina lui Mihai Ghimpu, însă până la ajungerea numărului scrisorilor lui Mihai Eminescu, vă arătăm primele trei scrisori ale liderului liberal.

Vedeți aici fotograii cu excentrismul lui Mihai Ghimpu

Scrisoarea I: Scrisoare pentru Dumnezeu

„Sfinte Doamne, unii procurori și judecători arestează fără vină unele suflete, lăsate de Măria Ta pe pământ, arătând cu degetul în sus și spunând că-i comanda de Sus. Sus, de asupra tuturor știu, că ești doar tu, Dumnezeul nostru. Să fie oare adevărat, Măria Ta, că dai asemenea ordine?… Ori mai este cineva de asupra Măriei Tale și păcătoșii de noi nu cunosc acest lucru… Dacă e adevărat, că este cineva de asupra Măriei Tale, rog să-mi spui și să-mi dai și numele lui, ca să nu păcătuim în continuare, închinându-ne doar Ție.
Păcătosul tău rob, Mihai”

Scrisoarea II: Scrisoare pentru Ion Sturza

Citat din interviul lui Ion Sturza, „om de afaceri, fost premier al Republicii Moldova”: „La noi, în Moldova, comunismul a fost mai mult o parodie decât o dictatură”!!!…
Vaniușa, „dorogoi”, mereu vorbești doar jumătăți de adevăr.

1) De ce nu deschizi parantezele, ca să înțeleagă și tineretul de astăzi cam ce însemna funcția dumitale din armată sovieticâ- de „instructor superior”, adică să spui că erai responsabil de promovarea ideologiei comuniste, în rusește „starșii politruk”; iar metodele le știm cu toții ! Poate de la „înălțimea” acestei funcții din trecut consideri că dictatura a fost doar o parodie… Adică, foametea organizată, miile de deportați, inclusiv mame cu copii mici, oameni bătrâni și bolnavi, naționalizarea averii, mai apoi deținuții politici din toate perioadele, inclusiv până în preajma obținerii independenței noastre etc. etc. – toate n-au fost decât o parodie?…
2) Dacă ar fi făcut cineva o excursie pe la întreprinderile privatizate în perioada exercitării de către dumneata a funcției de Prim-ministru, cred că ai fi avut nevoie nu doar de un avocat, ci de o herghelie întreagă de „instructori superiori” care să te scoată de la ananghie! Și acolo nu era vorba de găinării, ci de hoție la drumul mare! Iar dacă aceste lucruri s-ar fi petrecut în perioada pe când „dictatura era doar o parodie”, cum zici dumneata, la sigur te alegeai cu pedeapsă capitală – „za hișcenie v osvobo crupnom razmere”!
Interviul dumitale este doldora de aroganță, inexactităti, manipulări și sentințe te tip sovietic la care nici nu merită să ne oprim; și aici sunt de acord cu Samuel Butner, care afirma că „Adevaratele trăsături ale ignoranței sunt vanitatea și aroganța”.
La final îmi permit să-ți dau și eu dumitale un sfat, Vaniușa: dă-te jos de pe calul pretins european, patriot, intelectual și mare filozof, ca să-ți vezi de mârțoaga dumitale, pe care stai și acum și care are de fapt în frunte o secere și un ciocan, coada roșie, iar sub coadă are o stea în cinci colțuri…
P.S. 1. Intenționasem, la început, să las fără răspuns sfaturile „prețioase” date mie de către suspusa persoană, „Prințul de facebook” Ion Sturza, privind colegii mei, pe care îi face găinari, doar pentru că n-a ajuns din cauza lor, din nou, Prim-ministru; dar știu că tare îi place să fie băgat în seamă și luat în serios; de aceea îi răspund, precum vedeți…
P.S. 2. Pentru internauți: dragii mei, iată motivul, de ce Ion Sturza scrie doar parodii, crezând că aceste parodii î-l vor ajuta să ajungă ca pe timpurile dictaturii comuniste instructor superior, funcție ce se poate egala astăzi cu funcția de ministru „superior”, adică Prim-ministru!!!
P. S. 3. Se vede cu ochiul liber Ioane că mai ai apucături de instructor ȚK CPSS, căci mereu dai lecții tuturor, considerându-te „instructorul instructorilor”. Ieși din facebook și alătură-te luptei aici, pe pământ; fă și dumneata măcar 10% din ceea ce am făcut noi, liberalii; dar poate și mai mult – UNIREA!
Dar, dacă ținem cont în ce structuri ai lucrat, ce privatizări ai făcut împreună cu V.Filat,
pe când erai Prim-ministru, ce scrii permanent pe facebook, nici pălăria dumitale nu este departe de pălăria lui V. Plahotniuc.

Scrisoarea III: Scrisoare pentru Iurie Leancă

Măria Ta, vă anunț cu multă bucurie că am primit răvașul Măriei Tale și am înțeles, că fiind un simplu Prim-ministru nu pricepeați nici o mazăre în problemele financiar-bancare și de aceea, nu trebuie să purtați răspundere pentru furtul miliardului. Vă înțeleg și v-aș da dreptate, dar știți ce zice lumea, că dacă vrei să urci pe bicicletă, trebuie să știi că ea are doar două roți, iar șansa de a te răsturna e foarte mare.
Măria Ta Logofăt, de ieri, tot citesc și citesc niște cuvinte scrise de Măria Ta despre furtul banilor publici și iertată să-mi fie vorba, dar nu înțeleg nici o „pleașă” despre ce vorbiți. Să înțeleg că după furtul miliardului au mai rămas bani publici și „sunt furați fără remușcări?” Să înțeleg că aceasta este replica la interpelarea mea, adresată Procurorului General Eduard Harunjen, de ce fostul Prim-ministru Leancă nu este tras la răspundere penală pentru delapidarea BEM-lui, prin furtul miliardului? Căci anume Prim-ministrul a „orchestrat”, pentru început, micșorarea pachetului de acțiuni ale statului la BEM, trecând astfel banca în mâinile lui Ilan Șor, pentru ca el să poată fura miliardul.
După cum observ, stimate logofăt Leancă mătăluță fugi de răspuns, nu spui dacă ești sau nu ești vinovat în furtul miliardului. Înseamnă că știai ce orchestrezi și știi bine și acum ce ai făcut, dar stai liniștit, pentru că esti protejat, sau cum se mai spune pe la noi, ai „crâșă”. Oare nu cumva, dle logofăt, nu ești tras la răspundere penală și din cauza, că ai fost „un simplu Prim-ministru” și nu un Prim-ministru, care era obligat să protejeze BEM-ul, dar nu interesele lui V. Filat și a celui, care v-a folosit pe ambii, punând la cale furtul miliardului, pentru a compromite partidele pro-europene și a sărăci până în măduva oaselor majoritatea populației; nu în ultimul rând a celor, care doresc distanțarea de Rusia prin apropierea de UE.
Și când îmi amintesc, Domnule Logofăt cât de tare insistai după alegerile parlamentare din 2014, în comun cu prietenul tău V. Plahotniuc, să devii din nou Prim-ministru… mă apucă groaza. Și dacă nu eram eu împotrivă, poate că ajungeai din nou în această funcție; și nu exclud, că se mai furau niște miliarde. Da, dle logofăt, de altceva nu ești capabil, pentru că nu ai caracter!… Și după toate acestea, îți permiți să spui că alții fură bani publici! Câtă nerușinare!!!
Cred că, decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului, fiindcă nu ai dreptul moral după toate câte s-au întâmplat cu implicarea ta și din vina ta să stai acolo sus. Locul dumitale e în alte parte, pentru că acțiunile, cât și inacțiunile fostului Prim-ministru Leancă, legate de furtul miliardului, cad sub incidența codului penal și trebuie să stai pe banca acuzaților, nu în Prezidiu, în calitate de Vicepreședinte al Parlamentului.
Nu pentru mine și n-am de ce mă bucura, dar aștept cu nerăbdare răspuns de la dl Procuror General.
O zi cât mai reușită și celor tari, și celor slabi…
„Dacă vrei să știi cine este om, dă-i o funcție de conducere.”

(n.r.) Pentru a nu schimba sensul punctelor de suspensie, a semnelor de exclamare și alte simboluri mistice, echipa #diez nu a intervenit în niciun text a lui Mihai Ghimpu.

Acest text nu este un pamflet și, vă rugăm, să nu-l interpretați ca atare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente