18:10:33 28.03.2024
Stiri

Legea care presupune REFORMA Guvernului, PROMULGATĂ de Igor Dodon

Politică 18.07.2017 15:40 Vizualizări1389 Autor: Ziarul National
Legea care presupune REFORMA Guvernului, PROMULGATĂ de Igor Dodon


Legea cu privire la Guvern a fost promulgată, astăzi, de președintele Igor Dodon, la mai puțin de două săptămâni după ce această a fost votată de 53 de deputați ai majorității parlamentare în lectură finală.

Guvernarea susține că noua lege care prevede reforma administrației publice delimitează clar funcțiile politice de cele administrative. Unica funcție politică va fi cea a miniștrilor.

Noua lege exclude funcția de viceministru, iar atribuțiile administrative din ministere vor fi preluate de secretarii de stat care vor asigura și interimatul funcției de ministru, la necesitate.

O altă modificare prevede excluderea enumerării exprese a ministerelor și acordarea premierului dreptul de a modifica lista acestora printr-o procedură simplificată.

Opoziția a criticat proiectul de lege, afirmând că un premier desemnat poate veni în Parlament să ceară mai multe ministere decât sunt în prezent, iar politicile statului în diferite domenii ar putea afectate.

Pentru a intra în vigoare, noua lege urmează a fi publicată în „Monitorul Oficial”, după care premierul Pavel Filip va merge în Parlament pentru a prezenta noua structură a Guvernului.

Anterior, liderii democrați au anunțat că numărul de ministere va fi redus de la 16 până la nouă, iar noul Cabinet de miniștri va începe să funcționeze la finele acestui an.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md