(video) Pianista Elizabeth Sombart, regal artistic la Shopping MallDova

mall

Vinerea trecută, echipa Shopping MallDova ne-a demonstrat cum să transformi o seară de vineri obișnuită în una memorabilă.

Cei prezenți s-au delectat cu acorduri catifelate de pian chiar în incinta Centrului Comercial. Pe 14 iulie, muzica clasică răsuna în întregul mall, clapele pianului fiind magic rânduite de elevii Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, ca, mai apoi, la pian să ia loc faimoasa pianistă Elizabeth Sombart.

Natalia Rogovschii, director Marketing și PR, Shopping Malldova: „Astăzi la Shopping MallDova, toată lumea se bucură de un frumos recital de pian, unde invitata specială este Elizabeth Sombart. Ea este considerată și „îngerul pianului”, care a urcat pe cele mai prestigioase scene din întreaga lume. Ținem să aducem mari mulțumiri compozitorului, domnului Marian Stârcea, și Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, care au avut un aport constructiv în organizarea acestui eveniment foarte frumos și de o valoare foarte importantă pentru țara noastră”.

Marian Stârcea, compozitor, Artist al Poporului: „Am aflat că astăzi vor fi creații de Chopin și când am auzit că doamna Elizabeth Sombart o să cânte și Balada nr.1 de Chopin, eu eram pur și simplu șocat, în sensul bun al cuvântului, și, bineînțeles, nu pot pierde așa ocazie, cu o mare pianistă, cu o extraordinară muzică și să nu fiu eu prezent, să nu pot asculta acest concert”.

Zeci de spectatori s-au adunat la parter, unde s-au delectat cu muzică de calitate și cu un pahar de vin spumant „Apriori”, partenerul acestui proiect de valoare.

Oxana, spectatoare: „Am venit de curiozitate să ascultăm și noi un pic de muzică de pian și am adus și copiii, ca să fie ceva interesant, să ascult ceva de suflet”.

Viorela, spectatoare: „Sincer vorbind, de fiecare dată când am ocazia să ascult melodii la pian mi se pare foarte relaxant”.

Mariana, spectatoare: „Fetița mea mai mare frecventează pianul, deci suntem aici toată familia și ascultăm aceste melodii cu pasiune”.

Ana, spectatoare: „Ne-am simțit minunat, parcă mi s-a părut că a durat cinci minute, parcă a fost doar o clipă, chiar dacă a durat o oră”.

Elizabeth Sombart, pianistă: „A fost minunat să evoluez imediat după cele trei pianiste și am fost frapată de așa mult talent și de faptul că ele cântă din inimă. Tinerilor pianiști vreau să le spun că mișcarea degetelor este foarte importantă. Însă, cel mai important este să cânți din inimă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente