Igor Dodon a promulgat legea privind reforma Guvernului: Voi insista ca și numărul deputaților să fie redus

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului, care va duce la reducerea numărului de ministere, dar și optimizarea cheltuielilor Executivului. Totodată, oficialul a precizat că va insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71.

Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece nu este corect să păstrăm același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani. În această perioadă Republica Moldova a pierdut aproape o treime din populație, iar numărul sus-pușilor a rămas cam același. Acest dezechilibru trebuia reparat și prin această lege se face un pas important în acest sens”, a declarat şeful statului.

În acest context, el a precizat că acesta e abia începutul şi că va insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus.

Aceste reforme, mult mai capitale și dureroase pentru actuala guvernare, le vom face în cele din urmă, fiindcă avem susținerea poporului“, a spus Igor Dodon.

Precizăm că Legea privind reforma Guvernului a fost votată de Parlament pe 7 iulie.

Potrivit legii respective, urmează să fie exclusă funcția de viceministru, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de Secretarii de Stat, care vor asigura și interimatul funcției de ministru, la necesitate.

O altă modificare prevede excluderea enumerării exprese a ministerelor și acordarea premierului dreptului de a modifica lista acestora printr-o procedură simplificată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.