Editura Flatiron Books, care a încheiat în aprilie un acord cu Biden şi cu soţia sa, Jill, pentru a publica această carte de memorii, a anunţat că ea va apărea pe data de 14 noiembrie sub titlul: 'Promise Me, Dad: A Year of Hope, Hardship, and Purpose'.

În carte Biden rememorează anul dureros pe care l-a trăit după ce fiul său, Beau, a murit în urma unui cancer cerebral. Deşi dorea atunci să intre în cursa primarelor democrate pentru candidatura prezidenţială, în final a decis să renunţe la această intenţie şi să nu o concureze pe Hillary Clinton, devenită ulterior candidata democraţilor la preşedinţie.

Odată cu publicarea cărţii de memorii, Biden intenţionează să efectueze un turneu prin mai multe oraşe americane pentru a o promova. De când a plecat de la Casa Albă, în luna ianuarie, el îşi împarte timpul între cele două centre de studii ale universităţilor din Pennsylvania şi Delaware. De asemenea, fostul vicepreşedinte conduce Fundaţia Biden, ce are ca scop lupta împotriva cancerului, susţinerea familiilor militarilor, promovarea educaţiei şi prevenirea agresiunilor sexuale.

Joseph Biden şi-a lansat anul trecut în luna iunie propriul comitet de acţiune politică, cu obiectivul de a colecta fonduri şi de a sprijini candidaturile politicienilor din Partidul Democrat, fără să excludă o posibilă candidatură a sa la prezidenţialele din 2020.