icon

A fost lansată unitatea specializată în combaterea corupției mari

08-06-2015 12:46
1,031

Prim-ministrul Chiril Gaburici a participat astăzi la lansarea subdiviziunii Centrului Național Anticorupție (CNA), care se va ocupa de combaterea corupției la nivel înalt. Noua unitate este creată la inițiativa Premierului și face parte din măsurile anticorupție anunțate de către Chiril Gaburici.

 

„Lansarea unității speciale este una dintre inițiativele mele de luptă cu corupția.  Această unitate se va ocupa, în primul rând, de șefii instituțiilor și se va concentra pe cazurile de corupție cu prejudiciul ce depășește un milion de lei”, a subliniat Prim-ministrul.

 

Astfel, noua subdiviziune va investiga activitatea ilegală a funcționarilor publici de rang înalt sau a cazurilor când prejudiciile aduse statului depășesc valoarea unui milion de lei. O altă sarcină va fi identificarea și recuperarea bunurilor și activelor care au fost acumulate de către funcționari în urma activităților de corupție. Potrivit șefului CNA, Viorel Chetraru, această sarcină este o noutate pentru Republica Moldova.

 

Prezentarea echipei unității speciale a fost făcută după ședința de lucru a Cabinetului de miniștri. „Am avut ședința operativă, care are loc în fiecare zi de luni. Astăzi, aceasta a fost tematică – lupta cu corupția. Sâmbătă s-au implinit 13 ani de activitate ai CNA și am decis să organizăm ședința aici”, a explicat Chiril Gaburici.

 

În cadrul ședinței, șeful CNA a prezentat situația la capitolul corupție, dar și cum stau lucrurile în sectorul financiar-bancar. Membrii Cabinetului de miniștri au discutat măsurile anticorupție ce trebuie implementate pentru combaterea fenomenului corupției la toate nivelurile și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru stabilizarea situației din sistemul bancar.

 

Ulterior, Premierul Chiril Gaburici și membrii Guvernului au vizitat izolatorul CNA și condițiile în care sunt deținuți bănuiții și învinuiții pentru infracțiuni de corupție. De asemenea, demnitarii au văzut cum funcționează poligraful și au discutat cu specialiștii care efectuează testele la poligraf.

 

Tot astăzi, Premierul Chiril Gaburici a felicitat angajații CNA cu ocazia celei de-a 13-a aniversări. Prim-ministrul a decernat diploma Guvernului de gradul III pentru cinci ofițeri anticorupție.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30