Cunoști franceza și ești dornic de o nouă experiență? Participă la un proiect de voluntariat în Belgia

img-007
Foto: geoparkfamenneardenne.b

Dacă știi franceza la un nivel de vorbire liberă și ești pasionat de voluntariat, proiectul „La Maison des Jeunes” a fost creat pentru tine. Înscrie-te acum și prinde șansa de a petrece un an în Belgia.

„La Maison des Jeunes” este o asociație din Marche-en-Famenne, un oraș cu o populație de 17.000 de locuitori, situat în sudul țării. Misiunea asociației este de a promova cetățenia activă a tinerilor, participarea și abilitarea. Tinerii care vin în La Maison des Jeunes au între 12 și 26 de ani și participă la activități precum dansul, tamburul african, cursuri de muzică, ateliere de design de modă, organizarea de concerte, evenimente și emisii radio.

Voluntarii vor avea posibilitatea de a participa la toate activitățile proiectului împreună cu tinerii: ateliere artistice, activități sportive, organizarea de evenimente culturale și activități de timp liber în clubul de tineret. De asemenea, vor lucra uneori în parteneriat cu alte organizații locale de tineret și sociale (cu persoane cu dizabilități, școală locală, educatori etc.).

Organizația se așteaptă întotdeauna de la voluntar să își împărtășească cultura și pasiunile. Voluntarii La Maison de Jeunes sunt obișnuiți să organizeze un curs al limbii lor sau al altor aspecte ale culturii lor. Dacă voluntarul nu este interesat să organizeze un curs de limbă, acesta va avea oricum posibilitatea de a implementa un alt proiect personal.

Proiectul este deschis oricui este motivat de voluntariat și care dorește să fie implicat în organizarea și lucrul cu tinerii, indiferent de naționalitate, religie, credință, diplomă, experiență profesională. Deoarece majoritatea tinerilor nu vorbesc altă limbă decât  franceza, voluntarul va avea nevoie de anumite abilități de bază în aceasta înainte de începerea serviciului.

Casa în care vor fi cazați voluntarii este situată în centrul Marche-en-Famenne și are tot confortul modern necesar. Voluntarul va primi o alocație lunară, pentru a se alimenta.

Cum te poți înscrie?

Trebuie să transmiți CV-ul, scrisoarea de intenție prin e-mail la adresa [email protected] cu subiectul „Maison des Jeunes de Marche-en-Famenne”. Ultima zi de primire a formularelor este 26 iulie.

Pentru mai multe detalii poți accesa broșura electronică despre proiect.

Autoare: Liuba Țobenco

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente