William şi Kate — cunoscuţi şi ca ducele şi ducesa din Cambridge — sunt aşteptaţi să sosească în Varşovia luni la începutul după-amiezii, însoţiţi de copiii lor: prinţul George, în vârstă de 3 ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

Aceasta va fi prima vizită oficială a cuplului în Polonia şi Germania, deşi William a făcut o vizită singur în Germania anul trecut, a informat înainte de călătorie un purtător de cuvânt al Palatului Kensington, reşedinţa oficială a cuplului din Londra.

"Dincolo de întâlni cu lideri din mediul de afaceri, membri ai guvernului şi ai societăţii civile, ducele şi ducesa vor acorda prioritate oportunităţilor de a întâlni tineri din ambele ţări; de la antreprenori, activişti pentru drepturile persoanelor cu probleme mentale la tinere talente din lumea muzicii şi a artelor", a indicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit DPA, se aşteaptă ca prinţul George şi prinţesa Charlotte să apară de cel puţin de două ori în public pe parcursul săptămânii.

Luni cuplul regal se va întâlni cu liderii polonezi înainte de a face o vizită la Muzeul Insurecţiei din Varşovia.

Marţi cei doi urmează să ajungă la Gdansk, urmând să viziteze un lagăr de concentrare nazist din apropiere, să participe la o petrecere în centrul oraşului şi se întâlnească cu membri ai mişcării Solidaritatea.

Ducele şi ducesa din Cambridge vor sosi miercuri în jurul prânzului la Berlin, urmând să mai viziteze Heidelberg şi Hamburg în timpul şederii în Germania, a adăugat purtătorul de cuvânt.