19:42:46 28.03.2024
Stiri

Întrebarea lui Dorin Chirtoacă pentru procurori: „De ce nu am fost invitat timp de un an și jumătate la audieri, dar peste un an brusc am devenit pericol public?”

Anticorupție 17.07.2017 14:40 Vizualizări3151 Autor: Ziarul National
Întrebarea lui Dorin Chirtoacă pentru procurori: „De ce nu am fost invitat timp de un an și jumătate la audieri, dar peste un an brusc am devenit pericol public?” Inprofunzime


Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, cercetat penal pentru abuz în serviciu în dosarul parcărilor cu plată și plasat în arest la domiciliu, a atacat în instanță ordonanța procurorilor cu privire la pornirea urmăririi penale pe numele său.

Ședința de judecată urma să aibă loc astăzi, dar a fost amânată pentru 16 august curent, avocații lui Chirtoacă solicitând prezența în instanță a procurorului-șef de la Anticorupție, Viorel Morari, cel care a semnat ordonanța de pornire a urmăririi penale a primarului.

Dorin Chirtoacă a declarat astăzi la Judecătoria Buiucani că urmărirea penală a început înainte de desfășurarea licitației privind amenajarea parcărilor cu plată, adică înainte ca infracțiunea să se producă.

„Urmărirea penală a început înainte să aibă loc o infracțiune. Chiar în ordonanță este scris că cineva „va aranja licitația”. Dacă cei de la Procuratură și de la CNA știau că va fi aranjată licitația, de ce nu au venit în ziua licitației ca s-o oprească? Dacă urma să fie trucată o licitație, de ce nu au venit în ziua aceea? De ce num am fost invitat timp de un an și jumătate la audieri, dar peste un an am devenit brusc pericol public?”, au fost întrebările lui Dorin Chirtoacă adresate procurorilor și ofițerilor anticorupție.

CITIȚI și De ce au fost ÎNLĂTURAȚI din proces avocații lui Dorin Chirtoacă: Poziția Procuraturii Generale

Procurorul Dumitru Robu, cel care instrumentează cazul, a declarat că acesta este „un joc” al avocaților primarului de Chișinău și a anunțat că dosarul edilului este la etapa de finalizare și va fi transmis curând în judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md