Actualitate

Mizerie în taberele pentru copii: Nu se face curat

„Starea igienică a cantinelor și sălilor de masă este necorespunzătoare. Nu se face curățenie așa cum trebuie. În unele tabere, copii nu au acces la apă caldă și apă potabilă. În unele tabere numărul de copii în camere este exagerat și nu corespunde normelor. Există spații cu câte 20 de copii. În unele camere de 14 metri sunt cazați 8 copii, ceea ce este o încălcare gravă”, a menționat Moldovanu.

Șeful Direcţiei Sănatate a mai susținut că mulți copii pleacă de la tabere după 2-3 zile de ședere pentru că nu sunt satisfăcuți de condiții, motiv pentru care este necesară o evaluarea mai amplă a taberelor și efectuarea unui clasament, care să fie prezentat Direcțiilor de sector în următorul an.

Menționăm că de la emiterea ordinului de intensificare a controlului în unităţile comerciale şi în taberele de odihnă, verificării au fost supuse toate cele 64 de tabere pentru copii, unele fiind controlate şi repetat, dat fiind începutul unui alt schimb al copiilor veniţi la odihnă. În rezultatul acestor verificări au fost depistate mai multe neconformităţi, ce ţin în temei de procesul de alimentaţie, iar potrivit ANSA, toate lacunele au fost lichidate după întocmirea prescripţiilor, astfel fiind excluse situţiile de risc. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *