Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune Nistor Grozavu despre…

Ce spune Nistor Grozavu despre cauza incendiilor din Chișinău

Astăzi, după ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, Nistor Grozavu a vorbit despre cauza incendiilor din Chișinău și lichidarea consecințelor intemperiilor din această primăvară. 

„La momentul actual, nu am nicio informație de la serviciul de pompieri  și salvatori. O să vedem pe parcursul săptămânii, poate se va identifica ceva de către laboratorul dumnealor, de unde a putut să izbucnească de unde au putut să izbucnească incendiile din Chișinău.

(…) Volumul care îl țin minte la sfârșitul lunii aprilie și cel de acum e cu totul altul, dar eu nu exclud că acolo tot timpul s-a tocat și tot timpul s-a adus, abia în ultima perioadă nu mai aducem crengi la Stadionul Republican. Deci, o să precizez încă o dacă, eu personal am fost recent acolo și nu mi s-a creat această impresie – că numai 10%  din crengi au fost tocate, dar recunosc că am intrat numai din partea unde este poarta. Azi voi face precizări mai detaliate. Cu părere de rău, prin crengile care sunt depozitate la Stadionul Republican e și gunoi menajer, bucăți de beton, de aceea tocătorul iese destul de des din funcțiune, din această cauză, dar proprietarul l-a modernizat față de ceea ce era la început. La ziua de azi, e mult mai modern și puternic. La Ciocana trebuie azi să înceapă lucrările, e vorba de un tocător pe curent electric. DSE ne-a pus la dispoziție un generator pentru a se lucra cât e necesar.

Consecințele intemperiilor sunt lichidate în totalitate în sectorul Centru, în sectorul Buiucani, Ciocana, în sectorul Râșcani a mai rămas câte ceva prin unele curți și 17 asociații locatari, la Botanica – asta nu înseamnă că nu s-a intervenit deloc-  au rămas  în jur de 40 de curți de bloc și la unele trebuie de intervenit masiv pentru a lucra”, a spus Grozavu.

La 13 iulie curent, pompierii au intervenit în forță pentru a lichida un incendiu izbucnit în apropierea cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chișinău. Acesta izbucnise la patru zile după ce focul a izbucnit și la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, iar flăcările  au cuprins suprafața de 3ha din cele 5 ha de crengi aflate pe un teren între străzile șoseaua Balcani și str. Pietrarilor.