(SONDAJ) Popularitatea lui Donald Trump continuă să scadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După aproape șase luni de mandat, popularitatea președintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, față de 42% în aprilie, potrivit unui nou sondaj Washington Post-ABC News dat publicității duminică, informează dpa și AFP.

Potrivit sondajului, procentul celor care nu apreciază activitatea lui Trump ca președinte a crescut cu cinci puncte procentuale, la 58%. Dintre aceștia, 48% au declarat că „dezaprobă puternic” activitatea președintelui SUA.

Totodată, sondajul relevă că aproape jumătate dintre americani (48%) văd conducerea țării în lume mai slabă de la învestitura lui Trump, în ianuarie, comparativ cu 27% care au declarat că SUA par mai puternice.

Jumătate dintre americani spun că cel de-al 45-lea președinte al SUA face o treabă mai proastă decât predecesorii săi, în timp ce doar 25% dintre americani au declarat că Trump se comportă mai bine decât foști președinți ai SUA.

Cincizeci și cinci la sută dintre americani consideră că Trump nu face progrese semnificative pentru a-și atinge obiectivele anunțate în campania electorală de anul trecut.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion format din 1.001 adulți în perioada 10-13 iulie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...