Turiştii făceau parte din patru grupuri de camping care erau izolate pe insula Nanpeng, la circa 35 km de oraşul Yangjiang de pe continent, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat. Insula nu este de obicei locuită.

Duminică dimineaţă, toţi turiştii au fost transferaţi în siguranţă la bordul unei nave şi a unui elicopter trimise de Biroul de salvare din Nanhai al Ministerului Transporturilor, care are sediul la Guangzhou.

Autorităţile chineze au reînnoit duminică dimineaţă alerta albastră pentru taifunul Talas, care se anticipează că va lovi prima dată provincia Hainan şi golful Beibu.

Duminică dimineaţă, la ora 02.00 GMT, ochiul taifunului Talas se afla deasupra Mării Chinei de Sud, la circa 60 km sud-vest de oraşul Sanya din Hainan, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 23 de metri pe secundă, potrivit Centrului meteorologic naţional.

Centrul prognozează că Talas se va îndrepta spre nord-vest cu o viteză de circa 20 km pe oră spre golful Beibu şi va ajunge pe coasta nord-estică a Vietnamului luni dimineaţă.

De duminică după-amiază şi până luni după-amiază, părţi din Marea Chinei de Sud, golful Beibu, strâmtoarea Qiongzhou, Hainan şi zonele de coastă din provinciile Guangdong şi Guangxi se vor confrunta cu rafale de vânt puternice.

De asemenea, părţi din provinciile Guangdong, Guangxi şi Hainan vor fi lovite de ploi torenţiale.