11:24:19 28.03.2024
Stiri

Campionatul Mondial din 2022, BOICOTAT? Şase ţări ar fi trimis o scrisoare către FIFA prin care solicită retragerea dreptului de organizare al competiţiei pentru Qatar

Sport 16.07.2017 13:30 Vizualizări2862 Autor: Ziarul National
Campionatul Mondial din 2022, BOICOTAT? Şase ţări ar fi trimis o scrisoare către FIFA prin care solicită retragerea dreptului de organizare al competiţiei pentru Qatar


Şase ţări arabe ar fi trimis o scrisoare-protest către FIFA prin care cer forului mondial să retragă Qatarului dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2022. În ultima perioadă, micul stat a fost catalogat drept „finanţator al terorismului”.

Potrivit publicaţiei elveţiene The Local, Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt sunt cele şase state care au semnat scrisoarea trimisă către FIFA. Cele şase ţări susţin că sunt îndreptăţie să ceară acest lucru, iar regulamentul ar permite retragerea dreptului de organizare al Campionatului Mondial. Articolul 85 din Codul FIFA prevede că unei ţări îi poate fi retras dreptul de a organiza cea mai importantă competiţie din lume în cazuri excepţionale.

Jurnaliştii agenţiei de presă Reuters susţin că nu au văzut documentul trimis către FIFA sau măcar o copie a acestuia, iar forul mondial susţine că preşedintele Gianni Infantino nu a primit o astfel de solicitare.

„Preşedintele FIFA nu a primit niciodată un astfel de document astfel că nu poate face comentarii pe marginea acestui subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA pentru Reuters, informează prosport.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md