00:46:45 24.04.2024
Stiri

Expert: Ucraina va intra în NATO doar atunci când Rusia va avea un „președinte mai puțin belicos”

Știri 15.07.2017 16:30 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
Expert: Ucraina va intra în NATO doar atunci când Rusia va avea un „președinte mai puțin belicos” Sputnik


La Kiev, în timpul discuțiilor cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre perspectivele aderarii la alianță a Ucrainei, președintele Petro Poroșenko a declarat că țara sa ar trebui să adopte complet criteriile NATO până în 2020.

Fostul ambasador al SUA în Ucraina și expert al Consiliului Atlantic, John Herbst, a comentat pentru Business Insider că termenul dat de Poroșenko este foarte optimist. În opinia sa, Kievul poate aplica cu succes pentru aderarea la NATO nu mai devreme de 10 ani, poate chiar mai mult, pentru că.. aliații europeni „se tem să provoace Moscova“.

De asemenea, Ucraina nu ar trebui să mai aibă dispute teritoriale cu vecinii săi. Și asta înseamnă un obstacol având în vedere ocuparea de catre Rusia a Crimeei și parțial a Donbasului.

„Dacă Ucraina devine membră NATO, nu putem exclude continuarea agresiunii Moscovei. În același timp, Rusia va fi limitata în răspunsul său, deoarece agresiunea împotriva Ucrainei deja i-a adus probleme sub formă de sancțiuni și izolare internațională“, susține Herbst, citat de paginaderusia.ro.

SUA și NATO ajuta în prezent Ucraina sa se apere de agresiunea rusă. Stoltenberg a anunțat luni că Alianța va oferi Kievului mai mulți bani pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. Totodata, membrii Gărzii Naționale din Oklahoma participa la cursuri de instrucție organizate de NATO pentru armta ucraineana. În plus, SUA au anuntat recent transferul catre Ucraina de noi echipamente de apărare.

Herbst consideră că dacă războiul se termină și Ucraina aderă la NATO, va primi și mai multă asistență sub formă de echipamente militare, instructie și intelligence.

„Dar comportamentul Rusiei în Ucraina indică dorința sa de a face lucruri extreme pentru atingerea scopului final”, a declarat Herbst, adăugând că „până ce în Rusia nu apare un președinte mai puțin belicos, Ucraina puțin probabil va adera la NATO”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md