Cea mai misterioasă insulă din lume a fost inclusă în patrimoniul monadial UNESCO. „Un singur om locuiește pe insulă. Accesul acolo este interzis”

mmmmmn

Nicio vizită nu va mai fi autorizată în Okinoshima, unul dintre siturile sacre din Japonia, inclus recent pe lista patrimoniului mondial UNESCO, unde accesul era până de curând interzis doar femeilor, a anunțat sâmbătă un oficial nipon, relatează agerpres.

Această insulă din Marea Japoniei primea vizitatori doar o zi pe an, pe 27 mai. Numărul lor era limitat la 200 de persoane — doar bărbați—, care trebuiau mai întâi să efectueze un ritual al spălării în mare.

Complexul de temple Munakata Taisha, proprietarul insulei, a decis să interzică începând de anul viitor vizitele tuturor laicilor, femei și bărbați, cu scopul de a proteja situl.

Doar preoții șintoiști vor putea să ajungă pe insulă, alături de câțiva cercetători care lucrează pentru conservarea sitului.

Okinoshima-Japanese-Island

„O conservare strictă este necesară de acum înainte, după ce insula a fost înscrisă pe lista UNESCO”, a declarat un purtător de cuvânt al administratorilor complexului de temple.

„Ar fi riscant să continuăm să primim 200 de vizitatori pe insulă”, a mai spus el, adăugând că Okinoshima este „o insulă protejată de preoții șintoiști”.

Un singur preot locuiește permanent pe insulă, potrivit tradiției.

islnd

Comitetul pentru patrimoniul mondial din cadrul UNESCO a înscris insula Okinoshima, duminica trecută, pe lista celor mai valoroase situri culturale de pe planetă.

Insula, situată pe ruta maritimă spre Peninsula Coreeană, în fața Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru mari insule din Arhipelagul nipon, a fost în trecut o zonă de contact a civilizației japoneze cu străinătatea și adăpostește numeroase obiective care stau mărturie pentru acele schimburi culturale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente