Top 5 cărţi mystery&thriller. Recomandări de lectură în această vară

635992798386672964-148953701_Stack-of-books-great-education

Nu sunt neapărat cele mai noi cărţi, dar sunt cărţi captivante care nu vă vor lăsa să vă duceţi la plajă sau la club. Din nefericire vă vor chinui un pic mintea şi vă vor pune la încercare atenţia. Urmăriți mai jos o listă cu 5 recomandări de cărți românești și 5 semnate de autori străni care vă vor face zilele de vară fascinante.

Autori români:

# Efectul Mandela, Petru Berteanu, Tritonic

Petru Berteanu a debutat anul trecut cu romanul Cumsecade, laureat anul acesta la Festival de premier roman din Chambery, Franţa. Efectul Mandela, primul volum al seriei Biblioteca de pe scări, este un mozaic alcătuit din trei povestiri poliţiste cu şi despre Bucureşti. Anchetatori doi tipi absolut normali şi ciudaţi în acelaşi timp – un profesor de liceu şi un cercetător în lingvistică.

# Cartea oglinzilor, Eugen Ovidiu Chirovici, Rao

Primul volum al unui autor român, tradus din engleză. Un thriller care pare clasic şi totuşi nu e.

# Însoţitorul lui Iisus, George Arion, Crime Scene Press

Un George Arion de  zile mari. Un roman cu multe chei, pentru cine are minte şi timp să citească adânc.

# În mintea comisarului, Teodora Matei, Tritonic

Povestiri poliţiste ale autoarei ploieştene Teodora Matei, un autor deja de succes. Comisarul ei e un personaj complicat, cât despre mintea lui…

# Moarte în ţinutul secuilor, Caius Dobrescu, Crime Scene Press

Caius Dobrescu un distins profesor de la Litere care scrie romane poliţiste,  un crime aristocratic.

Autori străini:

# Analfabeta care ştia să citească, Jonas Jonasson, Trei

 Un roman de-a râsu’-plânsu’ pentru cei care iubesc conspiraţiile mondiale, umorul negru şi literatura nordică, mai ales cea suedeză. Un Nordic Noir altfel!

# Fulger albastru, Ann Cleeves, Crime Scene Press

O poveste din îndepărtatele insule Shetland, în nordul Marii Britanii, o serie care păstrând stilul pur britanic se apropie de modelul scandinav.

# Nisipuri mişcătoare, Malin Persson Giolito, Trei

Maya este judecată pentru crimă. Şi ea nu ştie de ce a ucis! Povestea se dezvăluie la persoana întâi în timpul procesului. O perspectivă inedită,  un roman al unui autor de profesie avocat şi, mai ales – vezi nepotismele – fiica unui monstru sacru, Leif G. W, Persson.

# De-a v-aţi ascunselea, Ian Rankin, Paladin

Inspectorul Rebus este meloman şi cam nefericit. Edinbourgh este un oraş periculos. Misterele se dezvăluie treptat şi noroaiele din subteranele oraşului ies la suprafaţă.

# Neliniştea verii, Quentin Bates, Tritonic

Un mister islandez cu un tâmplar care se găseşte la locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit. Dar o găşcă de polonezi îl ajută. Veţi citi cum!

Această listă a fost realizată de bloggerul român Bogdan Hrib. Dacă aveți și alte cărți din seria mystery&thriller care v-au plăcut, scrieți-ne denumirea lor în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente