Grădinițele din Chișinău ignoră decizia Ministerului Educației. 35 de instituții preșcolare ies în vacanță

dsc_0659_0
Foto: gov.md

Deşi Ministerul Educaţiei a anulat regulamentul care impunea vacanţă de vară în grădiniţe, 35 de instituţii preşcolare din Chişinău îşi stopează activitatea începând cu 17 iulie, pentru cel puţin o lună.

Potrivit ordinului şefului interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş, instituţiile de educaţie timpurie din oraşul Chişinău îşi stopează activitatea, unele chiar până la 1 septembrie, din cauza frecvenţei reduse a copiilor în această perioadă.

O altă cauză este necesitatea pregătirii către noul an de studii, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii curente a sistemelor de electricitate, apeduct, canalizare etc.

Directorii instituţiilor preşcolare sunt obligaţi să întreprindă măsuri privind asigurarea copiilor cu locuri în grădiniţe contactând instituţiile de educaţie timpurile din zonă care funcţionează în perioada respectivă.

Anterior, Ministerul Educației a propus stoparea activității grădinițelor timp de 42 de zile din vară. Părinții au fost împotriva acestei modificări și au inițiat mai multe acțiuni pentru anularea inițiativei.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente