18:00:12 25.04.2024
Stiri

Liberalii sunt împotriva MICȘORĂRII salariilor pentru funcționarii publici și critică un amendament propus de Sergiu Sârbu. Democratul a reacționat

Social 14.07.2017 11:40 Vizualizări1755 Autor: Ziarul National
Liberalii sunt împotriva MICȘORĂRII salariilor pentru funcționarii publici și critică un amendament propus de Sergiu Sârbu. Democratul a reacționat privesc.eu


Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal (PL) solicită Partidului Democrat (PD) să nu recurgă la micșorare salariilor funcționarilor publici, deoarece aceștia și așa sunt prost plătiți.

„Vrem să atragem atenția asupra unei nedreptăți care urmează a fi legiferată astăți în Parlament. Astăzi urmează să fie adoptată în lectura a doua proiectul de Lege care prevede micșorarea salariilor funcționarilor publici. Acest amendament a fost propus de democratul Sergiu Sârbu. E un amendament care sfidează orice logică”, a menționat liberala Alina Zotea, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit sursei citate, salariile funcționarilor publici sunt și așa mici, iar sporul la salariu, care este prevăzut în amendamentul lui Sergiu Sârbu, nu este garantat.

„Acești oameni sunt prost plătiți, care își fac cinstit munca, sunt în viziunea lui Sergiu Sârbu inamici publici. În campania electorală din 2014, cei din PD au promis majorarea salariilor, dar din câte vedem una spun și alta fac. Astfel, solicităm ca Sergiu Sârbu să-și retragă acest amendament”, a cerut Alina Zotea.

La rândul său, democratul Sârbu a menționat că îi pare rău că cei din PL manipulează și operează „cu minciuni”.

„Noi am fost cei care au venit cu ajustări în ceea ce privește salariile funcționarilor publici. Ne gândim în fiecare zi cum să motivăm funcționarii publici ca să primească salarii mai mari. Acest amendament a fost elaborat de către Cancelaria de Stat în comun cu Centrul de Implementare a Reformelor, ca urmare a pachetului de legi de reformare a Guvernului și a Administrației Publice Locale. Acest amendament va contribui la majorarea substanțială a salariilor funcționarilor publici. Este o mare minciună, un neadevăr, un fals care este de neiertat pentru un partid care se consideră serios”, a replicat Sârbu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md