21:55:12 28.03.2024
Stiri

Președintele Internaționalei Socialiste a fost informat de Vlad Plahotniuc despre mersul reformelor și lupta cu corupția în R. Moldova

Politică 14.07.2017 11:00 Vizualizări3640 Autor: Ziarul National
Președintele Internaționalei Socialiste a fost informat de Vlad Plahotniuc despre mersul reformelor și lupta cu corupția în R. Moldova


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a avut o întâlnire bilaterală cu președintele Internaționalei Socialiste, George Papandreou, în cadrul lucrărilor Consiliului Internaționalei Socialiste de la New York, SUA.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, liderul democrat a avut un schimb de opinii cu George Papandreou în legătură cu reformele pe care actuala guvernare le pune în aplicare. În acest sens, Plahotniuc i-a prezentat interlocutorului său măsurile luate de Guvernul condus de PD în lupta cu corupția, dar și cele pentru stimularea economică a țării și care „au permis atingerea unor indicatori macroeconomici buni anul trecut și cu perspective de creștere și în anul în curs”.

De asemenea, președintele PD a apreciat experiența politică a președintelui Internaționalei Socialiste și l-a invitat pe George Papandreou în R. Moldova, pentru a împărtăși din această experiență colegilor săi din formațiunea politică de guvernământ.

În comunicatul PD se mai arată că George Papandreou „s-a arătat interesat de procesele politice din țara noastră și i-a mulțumit liderului democrat pentru rolul pe care Partidul Democrat îl joacă în Internaționala Socialistă”.

De asemenea, PD a făcut publică și lista persoanelor care l-au însoțit pe Vlad Plahotniuc în SUA. Este vorba ministrul Justiției, vicepreședinte al PD, Vladimir Cebotari, Cristina Balan, vicepreședinte al PD, Vitalie Iurcu, șeful Departamentului Economic al PD, viceministru al Economiei, și George Saghin, consilier al președintelui PD, Tatiana Solomon, însărcinat cu Afaceri ad interim, Ambasada Moldovei în SUA. Delegația a mai fost însoțită de către Cristina Nazari, senior personal assistant, Tatiana Borozan, senior protocol assistant, Xenia Piciughin, PR assistant.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md