Ultima oră

Incendiu în apropiere de cimitirul „DOINA”

Preț de patru ore, pompierii au luptat cu flăcările și au reușit să stingă incendiul. Flăcările au afectat o suprafața de 250 m2 din preajmă. Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite.

La începutul săptămânii trecute, un alt incendiu a izbucnit în localitatea Ghidighici, din suburbia Chişinăului, la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, lângă Piaţa Auto din zonă. Atunci flăcările au cuprins suprafața de 3 hectare din cele 5 hectare de crengi aflate pe un teren între străzile șoseaua Balcani și strada Pietrarilor.

Ieri, autoritățile municipale și cei de la situații excepționale au găsit câteva soluții pentru a evita izbucnirea incendiilor la platourile unde sunt depozitate crengile. Printre acestea este și contactarea unor agenți economici, pentru a împrumuta utilaje speciale de tocat arbori și crengi. O altă soluție ar fi ca aceste crengi depozitate în mai multe platouri în Chișinău să fie oferite gratuit cetățenilor.

După intemperiile din luna aprilie, în sectoarele din Chișinău au apărut mai multe platouri unde sunt depozitate crengile doborâte de ninsoare. De exemplu, în sectorul Botanica din municipiul Chișinău sunt cele mai multe platouri cu crengi – 6, în celelalte sectoare fiind câte 3-4 platouri.
Serviciul Situații Excepționale al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetație uscată și gunoiul menajer. În condiții de temperaturi ridicate și vânt orice sursă de aprindere poate duce la incendii de proporții.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *