Doi minori, care au furat o maşină, urmăriţi de oamenii legii. La Bubuieci au luat-o la fugă pe un câmp// VIDEO

Doi minori cu vârstele de 14 ani şi respectiv 15 ani, originari din raioanele Străşeni şi Calaraşi, au fost reţinuţi pentru răpirea unui automobil de model “VAZ 2107”. Incidentul a avut loc la finele lunii iunie curent, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani în jurul orei 04.00, indivizii fiind surprinşi de un echipaj de poliţişti, ce patrulau prin zonă.

La apariţia poliţiştilor, minorii au accelerat şi s-au deplasat cu viteză excesivă în direcţia comunei Bubuieci. Poliţiştii i-au urmărit până la intrarea în localitate, iar în timpul deplasării minorii au creat situaţii periculoase de accident.

Aceştia au părăsit automobilul pe marginea drumului şi au fugit pe un câmp într-o direcţie necunoscută. Ulterior, în urma acţiunilor speciale de investigaţii suspecţii au fost localizaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare, care şi-ar fi recunoscut complicitatea.

Fiind desfăşurate acţiuni de cercetare a automobilului, forţele de ordine au stabilit că, minorii au pătruns în automobil prin forţarea parbrizului lateral, iar motorul l-ar fi pornit de la firele electrice.

În acest context  a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.