(foto) Cum arată buncărele în care se vor adăposti miliardarii în cazul dezastrelor naturale sau nucleare

buncăr2

Oamenii super bogaţi şi paranoici se pregătesc pentru dispariţia civilizaţiei prin achiziţionarea unor buncăre în valoare de milioane de lire sterline, scrie The Independent.

Complexul construit pe 15 etaje, sub pământ, este lăudat a supravieţui chiar şi după cele mai mari dezastre naturale, de la tornade, inundaţii, incendii de amploare, şi până la atacuri nucleare.

Situat în statul american Kansas, construcţia complexului a avut drept bază un siloz de rachete, construit de Corpul Inginerilor din Armata SUA.

buncăr1-e1499967605398

Dar, în 2008, Larry Hall a cumpărat situl dezafectat şi a cheltuit 20 de milioane de dolari (15,5 milioane de lire), transformându-l într-un complex de apartamente de lux. Compania sa, Survival Condo, vinde apartamentele la preţuri cuprinse între 1,5 milioane de dolari şi 4 milioane de dolari.

buncăr2

Spre deosebire de cele mai multe apartamente, buncărele vin cu ziduri de beton groase de aproape 3 metri. În plus, acoperişul este capabil să reziste la vânturi mai mari de 500 de mile pe oră.

În plus, apartamentele sunt dotate cu internet cu fibră optică, prin care este capabilă transmiterea de date pentru educaţie, informaţii, divertisment şi comunicaţii.

buncăr3

Mai mult, locuitorii acestor buncăre de lux vor avea un cinematograf, o sală de clasă, o piscină interioară şi spa, un centru medical de prim ajutor, un bar, un zid de alpinism, o sală de gimnastică şi o bibliotecă. În caz de atac al unor persoane care nu sunt membri ai buncărelor, va fi disponibilă o cameră cu arme şi muniţie şi un poligon de tragere.

buncar4-768x514

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente