„O ţară puternică înseamnă cetăţeni informaţi. Actuala guvernare propune un sistem electoral eşuat în Ucraina, România şi Georgia. Votul mixt şi cel uninominal au primit aviz din partea Comisiei de la Veneţia. Avem alternativă. Votul proporţional pe liste deschise propus de Platforma DA înseamnă că fiecare din noi alege atât partidul, cât şi candidatul preferat pe listă”, se spune în promo-ul lansat în cadrul campaniei.

Reforma votului proporţional pe liste deschise presupune: transparenţă. listele partidelor sunt formate de cetăţeni în procesul alegerilor, o reprezentare proporţională a voinţei poporului, eliminarea corupţiei, o reprezentare mai bună a diasporei, a tinerilor şi a persoanelor din comunităţile regionale, mai multe femei în politică, implementarea votului prin corespondenţă.

„Zeci de ţări din Europa au optat pentru un sistem electoral proporţional pe liste deschise. E timpul şi pentru Moldova să se alăture celor mai dezvoltate state. DA pentru Moldova în care vrei să trăieşti”, este mesajul lui Andrei Năstase.