Plângerea avocaţilor a ajuns pe masa judecătorului Victor Raţoi. La scurt timp după ce participanţii s-au prezentat în faţa instanţei, şedinţa a fost amânată. Procurorul ar fi acţionat abuziv, susţine unul dintre apărătorii înlăturaţi.

Gheorghe Malic a mai spus că, în pofida deciziei procurorului de caz, va veni la şedinţe pentru a-i apăra interesele lui Chirtoacă. De cealaltă parte, acuzatorul de stat i-a învinuit pe avocaţi de tergiversare, inclusiv şi în cazul audierii clientului lor.

Şedinţa a fost amânată pentru data de 20 iulie, iar procurorul a precizat că acest lucru s-a întâmplat deoarece nu a fost prezent cel de-al doilea avocat, dar şi pentru că acuzatorii nu au făcut cunoştinţă cu plângerea depusă de apărători.

Mâine, urmează să fie examinat demersul procurorilor cu privire la prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Dorin Chirtoacă. Primarul este învinuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.

El a fost reţinut în seara zilei de 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Chirtoacă se declară nevinovat.