19:58:50 25.04.2024
Stiri

Candu, despre locul aflării lui Șevciuk: „Se știe ABSOLUT tot și sunt implicate toate autoritățile care trebuie să se IMPLICE”

Politică 13.07.2017 18:00 Vizualizări2840 Autor: Ziarul National
Candu, despre locul aflării lui Șevciuk: „Se știe ABSOLUT tot și sunt implicate toate autoritățile care trebuie să se IMPLICE”


„Autoritățile abilitate s-au expus pe subiectul aflării lui Evgheni Șevciuk pe teritoriul R. Moldova. Organele specializate în domeniul securității statului țin situația sub control și desfășoară acțiunile necesare. Șe știe absolut tot și sunt implicate toate autoritățile care trebuie să se implice”.

Așa a răspuns astăzi spicherul Andrian Candu, când a fost întrebat dacă știe unde se află fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Citește și: SURSE // Evgheni Șevciuk NU a plecat din R. Moldova: S-ar ascunde într-un hotel din Chișinău

Potrivit oficialului, sunt depuse toate eforturile ca să fie respectate regulile de protecție a drepturilor omului, dar în același timp să fie asigurată respectarea securității R. Moldova.

Citește și: DECLARAȚIE // „Șevciuk e mai curând la Chișinău decât la Moscova. A fost la cheremul SERVICIULUI DE INFORMAȚII ȘI SECURITATE”

Candu a mai adăugat că faptul că așa-zisele organe de drept i-au deschis un dosar penal lui Șevciuk nu înseamnă absolut nimic. „Ce ține de deciziile așa-numitelor autorități din stânga Nistrului… noi considerăm că acolo nu se respectă drepturile omului, că există corupție și acțiuni ilegale. Astfel, e sub un mare semn de întrebare tot ce ține de dosare penale sau imunități. Există doar dosare penale pe care le instrumentează autoritățile noaste, cum ar fi Procuratura Generală. E vorba de încălcarea drepturilor cetățenilor noștri de a avea acces pe proprietățile lor, e vorba de problemele școlilor cu predarea în limba română”, a subliniat Candu.

Citește și: Procuratura Generală: Evgheni Șevciuk NU are dosare penale la Chișinău

În aceste dosare ar fi vizate, potrivit lui Candu, așa-zisele autorități de la Tiraspol care au luat decizii ilegale vizavi de terenurile-proprietate a cetățenilor R. Moldova și de școlile cu predare în limba română din estul republicii, dar nu a dat numele lui Șevciuk pe timpul căruia s-au întâmplat aceste lucruri. Vizavi de arestarea fostului lider separatist care s-ar ascunde la Chișinău, Candu a spus că: „Pentru asta sunt autorități care se ocupă și credeți-mă că se ocupă”.

Menționăm că deputații nu au acceptat nici astăzi audierea în Parlament a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, privind aflarea lui Șevciuk în R. Moldova, iar aterior Procuratura Generală a anunțat că la Chișinău nu există niciun dosar penal pe numele lui Șevciuk.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md