14:24:36 16.04.2024
Stiri

INEDIT în Parlament: Democrații au RETRAS un proiect de lege de pe ordinea de zi a Parlamentului, după ce tot ei l-au prezentat și au fost CRITICAȚI de opoziție

Politică 13.07.2017 16:50 Vizualizări3498 Autor: Ziarul National
INEDIT în Parlament: Democrații au RETRAS un proiect de lege de pe ordinea de zi a Parlamentului, după ce tot ei l-au prezentat și au fost CRITICAȚI de opoziție


La jumătate de an după ce a fost aprobată Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, în decembrie 2016, democrații au venit azi în Parlament deja cu modificări la această lege.

Printre altele, modificările propun micșorarea vârstei, de la 21 la 18 ani, pentru cei care au dreptul să practice jocurile de noroc „cu risc social scăzut”.

Proiectul este semnat de mai mulți deputați democrați și a fost prezentat astăzi în ședința Parlamentului de către democratul Sergiu Sârbu.

Deputații din opoziție au remarcat graba cu care democrații modifică legea și au declarat că inițiativa renunță la unele condiții impuse anterior pentru cei care activează în domeniul jocurilor de noroc.

CITIȚI și Ministerul Economiei caută partener PRIVAT pentru SA „Loteria Națională a Moldovei”: Promite venituri de MILIOANE de euro la buget

Liberal-democrata Maria Ciobanu a întrebat ce s-a întâmplat în jumătate de an, de este nevoie ca acest proiect de lege să ajungă „în mod prioritar” în Parlament, intuind o schemă la mijloc: „PD a tranformt țara într-un cazinou”.

Spicherul Andrian Candu i-a răspuns că, de când sunt democrații la guvernare, „în țară nu se fură sau se fură mai puțin”, amintind că sectorul financiar-bancar al R. Moldova a fost condus anterior de liberal-democrați când a fost furat miliardul.

Liberalul Roman Boțan l-a întrebat pe Sârbu ce aduce bun societății aceste modificări, dar raportorul a ținut să remarce că, în jumătate de an, numărul celor care practică jocurile de noroc „a scăzut de zeci de ori”.

Într-un final, liderul fracțiunii democraților, Marian Lupu, a propus retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect, lucru susținut de majoritatea deputaților care au râs de situația creată în Parlament. „Nu știu de ce vi se pare amuzant”, a replicat Andrian Candu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md