10:27:57 24.04.2024
Stiri

Candu cere Federației Ruse să-și EVACUEZE militarii și ARMAMENTUL din Transnistria, dar și să nu să se AMESTECE în treburile interne ale țării

Politică 13.07.2017 16:44 Vizualizări12791 Autor: Ziarul National
Candu cere Federației Ruse să-și EVACUEZE militarii și ARMAMENTUL din Transnistria, dar și să nu să se AMESTECE în treburile interne ale țării


Președintele Parlamentului Andrian Candu este deranjat de faptul că Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație prin care denunță așa-numitele presiuni din partea R. Moldova și a Ucrainei asupra regiunii separatiste transnistrene. Mai mult, spicherul a transmis autorităților rusești că ar trebui în primul rând să retragă militarii și armamentul din stânga Nistrului, iar de controlul securității la frontiera moldo-ucraineană se vor preocupa instituțiile responsabile ale celor două state vecine.

„Interferența altor state în treburile interne ale R. Moldova e ceva ilegal și în contradicție cu normele internaționale. Dacă Federația Rusă recunoaște R. Moldova și granițele ei, atunci să ne respecte și să recunoască și dreptul nostru a lucra cu partea ucraineană pentru ca să ne controlăm frontiera. Autoritățile R. Moldova nu au adus nicio intimidare sau blocaj economic regiunii numite Transnistria”, a declarat astăzi la Parlament, Andrian Candu.

De asemenea, Candu a subliniat că Federația Rusă ar face bine să-și retragă trupele și armamentul din stânga Nistrului, care este teritoriul R. Moldova.

„Autoritățile R. Moldova au cerut la toate nivelele internaționale ca Federația Rusă să-și retragă trupele și armamentul de pe teritoriul țării. Ar fi cazul ca Federația Rusă să-și respecte angajamentele internaționale asumate și să purceadă la evacuarea trupelor de pe teritoriul R. Moldova”, a precizat spicherul.

Despre evacuarea trupelor ruse și armamentului rusesc din stânga Nistrului a vorbit, ieri, la New York, și liderul PD, Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md