Bărbat din Glodeni, reţinut pentru şantajul unui poliţist. Acesta a pretins 3.000 de lei de la omul legii pentru a nu mai scrie plângeri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ofițerii SPIA în comun cu Procuratura raionului Glodeni și Inspectorul de Poliție Glodeni al IGP al MAI au reținut un bărbat de 51 de ani, fiind bănuit de un șir de infracțiuni. Acesta ar fi şantajat un poliţist, pretinzând de la acesta 3.000 de lei, în schimbul încetării de a scrie plângeri în diferite instanţe pe presupusele încălcări admise de către poliţist.

Totodată, în rezultatul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că bănuitul, făcând uz de o diplomă falsă a studiilor de învățământ superior, prin escrocherie, a obținut beneficii din contul statului de peste 100 mii de lei.

Astfel, în temeiul informațiilor și materialelor acumulate, Procuratura raionului Glodeni a pornit în privința bănuitului urmărirea penală pentru șantaj, escrocherie și confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, prevăzute de Codul penal.

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă sub forma de închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1.850 la 2.350 unităţi convenţionale.

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI precizează că are misiunea nu numai de a preveni și combate manifestările de corupție în rândul personalului MAI, dar și de a asigura protecția acestora de la influențele necorespunzătoare și provocările care le pot periclita activitatea în procesul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...