Apeductul Sângerei-Bălți va fi extins în mai multe localități

În satul Sângereii Noi va fi construit un sistem de apeduct. Reţeaua de aprovizionare cu apă va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă de calitate din surse sigure pentru alte 12 localităţi din raionul Sângerei, inclusiv orașul Sîngerei.

Proiectul derulează deja, în a treia etapă. În totalitate, acesta reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sângerei, Telenești și  Bălți.

Conform proiectului până în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 mln lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Orice proiect de dezvoltare regională are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în discuțiile cu autoritățile locale și antreprenorul general.

Lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională  inițiat acum patru ani și vizează crearea condițiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru locuitorii a 28 de localități ale raioanelor Sângerei, Telenești și  Bălți.

Până în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost constuiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct, o stație de pompare a apei, precum și 05, km de rețele electrice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.