10:47:07 29.03.2024
Stiri

SENTINȚĂ // Câți ani de închisoare au primit cei cinci ceceni acuzați de uciderea opozantului rus Boris Nemțov

Știri 13.07.2017 13:57 Vizualizări1392 Autor: Ziarul National
SENTINȚĂ // Câți ani de închisoare au primit cei cinci ceceni acuzați de uciderea opozantului rus Boris Nemțov Al Jazeera


Cei cinci bărbați acuzați de uciderea opozantului rus Boris Nemțov, în februarie 2015, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 11 și 20 de ani de închisoare de un tribunal din Moscova, după un proces care nu a permis cu toate acestea stabilirea celui care a comandat asasinatul, informează agenția de presă AFP.

Bărbatul care a tras asupra lui Boris Nemțov, Zaur Dadaev, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în timp ce ceilalți patru coacuzați — frații Anzor și Șadid Gubașev, Temirlan Eskerhanov și Hamzat Bakaev — toți originari din Cecenia, au primit între 11 și 19 ani de închisoare, scrie Agerpres.ro.

Boris Nemțov (55 de ani), unul din criticii cei mai vocali ai președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemțov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziție.

După mai mult de opt luni de audieri și trei zile de deliberări, 12 jurați i-au declarat la sfârșitul lunii iunie vinovați pe inculpați, urmând ca pedepsele propriu-zise să fie stabilite de tribunal.

Un al șaselea bărbat, cecenul Ruslan Muhudinov, identificat în decembrie 2015 drept comanditarul prezumtiv al crimei, este dat în continuare în urmărire de poliție.

Apropiați ai lui Nemțov au acuzat anturajul lui Ramzan Kadîrov, autoritarul lider cecen, și chiar pe acesta de responsabilitate pentru uciderea opozantului. La începutul lunii decembrie, justiția rusă a refuzat însă convocarea lui Kadîrov în calitate ca martor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md