Avocații lui Dorin Chirtoacă, înlăturați la cererea procurorilor. Primarul trebuie să-și angajeze alți apărători

Avocații lui Dorin Chirtoacă au fost înlăturați din procesul de judecată, la cererea procurorilor, iar acum primarul capitalei trebuie să-și angajeze alți apărători.

Astăzi magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Buiucani, urmau să examineze cererea de contestare a deciziei prin care cei doi avocați au fost înlăturați din proces, însă şedinţa s-a amânat la cererea procurorilor.

Procurorii ne-au înlăturat din procesul de judecată în mod abuziv, ilegal. Acum, Dorin Chirtoacă este nevoit să-și angajeze alți avocați, fiindcă nu am fost înlăturat doar eu, ci și avocata Tatiana Iovu. Cel mai probabil, procurorii vor să ajungă să-i desemneze avocați din oficiu, care ar putea să închidă ochii la mai multe lucruri. Procurorii vor avocați comozi, care nu dau întrebări, avocați care nu apără interesele clienților”, a declarat presei Gheorghe Malic, avocatul edilului capitalei.

Pe de altă parte, procurorul Dumitru Robu a declarat că temeiul pentru care au fost înlăturaţi cei doi apărători a fost faptul că “au creat intenționat impedimente la efectuarea acțiunilor de urmărire penală prin tergiversarea acțiunilor penale”.

Acesta a precizat că Dorin Chirtoacă mai are un avocat, “care nu tergiversează procesul”.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată din capitală.. La 22 iunie primarul Dorin Chirtoacă a primit 25 de zile de arest la domiciliu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.