Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocații lui Dorin Chirtoacă au…

Avocații lui Dorin Chirtoacă au fost înlăturați. Edilul trebuie să-și caute alți apărători

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Buiucani, au decis ca avocații lui Dorin Chirtoacă să fie înlăturați din procesul de judecată.

„Procurorii gândesc în afara legii. Ei ne-au înlăturat din procesul de judecată în mod abuziv, ilegal. Acum, dl Chirtoacă este nevoit să-și angajeze alți avocați, fiindcă nu am fost înlăturat doar eu, ci și avocata Tatiana Iovu. În timp ce Curtea de Apel ne admite, judecătorii de instrucție ne admit, iar procurorii nu. Astfel, încalcă dreptul la apărare. Orice avocat care încearcă să constate abuzurile Procuraturii este înlăturat și astfel avem un proces care nu este atât de echitabil. Cel mai probabil, procurorii vor să ajungă să-i desemneze avocați din oficiu, care ar putea să închidă ochii la mai multe lucruri. Procurorii vor avocați comozi, care nu dau întrebări, avocați care nu apără interesele clienților”, susține Gheorghe Malic, avocatul edilului capitalei.

În același timp, procurorii care se ocupă de acest caz sunt de părere că avocații lui Dorin Chirtoacă trag de timp. Următoarea ședință de judecată în acest dosar a fost amânată până pe data de 20 iulie.

La 25 mai, după patru ore de percheziții la biroul său și apartamentul din sect. Ciocana, Dorin Chirtoacă, a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată, dosar în care au ajuns anterior, după gratii, viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi. În  timp ce Nistor Grozavu a fost, din start, plasat în arest la domiciliu, iar ulterior eliberat sub control judiciar, fapt ce i-a permis să revină la Primărie, Igor Gamrețchi, care este fostul coleg de clasă al primarului de Chișinău, a fost trimis din izolatorul CNA în arest la domiciliu la 24 mai, cu o zi înainte de a fi reținut Chirtoacă.

A doua zi, la 26 mai, Judecătoria Chișinău l-a trimis pe Dorin Chirtoacă în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citiți și:

Ce se întâmplă cu dosarele de rezonanţă deschise în 2017

Tranzacția de 180 mii de euro pusă la cale de șeful Direcției Transport a Primăriei Chișinău, reținut de CNA