Singur în faţa justiţiei: Chirtoacă a rămas fără avocați „incomozi” şi este nevoit să se apere singur

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă şedinţă în dosarul primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost amânată, pe motiv că procurorul trebuie să facă cunoștința cu unele plângeri din partea apărării, după ce doi dintre avocații edilului capitalei au fost înlăturați de la examinarea cauzei, la solicitarea procurorilor, iar apărătorii au depus plângeri împotriva deciziei instanței.

Doi avocați ai primarului Chirtoacă au fost revocați, la solicitarea procurorilor, astfel edilul a rămas cu un singur avocat, uneori fiind nevoit să se apere singur. Apărarea spune că avocaţii au fost înlăturaţi pe motiv că ar fi „incomozi” şi se urmăreşte înlăturarea tuturor avocaţilor lui Chirtoacă, astfel încât instanţa să-i ofere avocat din oficiu, care „nu pune întrebări şi nu apără interele clientului”.

Cei doi avocați care au fost înlăturați sunt Tatiana Iovu și Gheorghe Malic, iar motivul, potrivit procurorilor, ar fi tărăgănarea examinării cauzei penale din partea celor doi.

Malic a declarat că avocaţii lui Chirtoacă au fost înlăturați deoarece „orice avocat care încearcă să demaște abuzurile instanţei, este recuzat, iar instanţa a înlăturat avocaţii în mod abuziv, nemotivat, ilegal”.

„Clientul a rămas cu un avocat. El se apără singur, uneori. În cel mai rău caz este să-i dea avocat din oficiu, care nu pune întrebări, care nu apără interesele clienților”, a spus Malic.

Amintim că, Dorin Chirtoacă a fost reţinut în seara zilei de 25 mai curent de către procurorii anticorupţie şi CNA, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...