Vladimir Voronin: Unica independență a moldovenilor este să scuipe pe tot ce se face în țară și să plece peste hotare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, declară că, în prezent, situația din țară este deplorabilă, starea lucrurilor fiind mai prostă decât cea din timpul Uniunii Sovietice, iar unica independență pe care o au moldovenii este de a „scuipa” pe tot ceea ce se întâmplă în țară și a pleca peste hotare, pentru a-și asigura un trai mai bun.

În opinia liderului comuniștilor, „în prezent, situația din Republica Moldova este mult mai gravă decât era pe timpul Uniunii Sovietice. Situația este gravă în toate domeniile – politică, socială, umanitară”, iar pentru această stare este responsabilă actuala guvernare. Opinia a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„De chestia aceasta trebuie să răspundă cei care se află la guvernare, noi am dat darea de seamă. Unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova a fost în perioada guvernării comuniste și asta subliniază toată lumea. Până și Ambasadorul SUA la Chișinău a subliniat acest lucru”, a spus Voronin.

Acesta a ținut să menționeze că, actuala conducere se ține cu dinții de putere, iar asta nu oferă independență cetățenilor.

„Ei în mod abuziv mențin guvernarea, au închis gura la toți, au o sumedenie de canale de televiziune, miliarde de euro furate. Asta nu înseamnă independența cetățeanului. Unica independență pe care o au moldovenii este să scuipe pe tot ceea ce se face în Republica Moldova și să plece din țară. Un milion și 300 de mii de cetățeni au plecat deja din țară, pentru că nu au încredere în această independență”, a adăugat fostul președinte.

De partea cealaltă, președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, nu este de acord cu liderul comuniștilor și spune că, la aproape 26 de ani de independență, Republica Moldova a „acumulat experiență” și nu putem afirma că este un stat falimentat.

„Domnul Voronin care vine mai des la TV, decât în Parlament poate să critice și să facă declarații în contradicție. Republica Moldova a acumulat o experiență inedită, în această perioadă. Nu punem spune că Republica Moldova a falimentat. Când era domnul Voronin la guvernare era bine, dar acesta uită că după anii săi de guvernare țara s-a trezit a nimănui, certată cu Rusia și Europa”, a spus Diacov.

Întrebat dacă poartă responsabilitate pentru starea lucrurilor din țară, întrucât la guvernare se află discipolii săi, Voronin a menționat că nu a știut ce este „în sufletul trădătorilor” pe care i-a adus în Parlament.

„Dodon a fost cumpărat cu 300 de milioane de euro pentru a vota pentru ca Nicolae Timofti să fie ales președinte. Alte 14 lepădături au fost cumpărate cu 5 milioane de euro. Ce educație poate oferi Voronin acestora?. Cum să intri în sufletul omului? Îmi pare rău că am învestit încredere în ei. Cine știa de ei până a veni în rândurile noastre și a accede în Parlament?. Vom (PD – n.r.) cumpărați tot ceea ce vă trebuie”, s-a adresat Voronin către Diacov.

În replică președintele de onoare al PD a declarat că „există o evoluție” și că Voronin a ales personal „oamenii de pe listele PCRM”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...