A fost demarată procedura de demitere lui Donald Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul democrat Brad Sherman a făcut primul pas procedural pentru punerea sub acuzare şi demiterea (impeachment) preşedintelui american, Donald Trump.

Sherman, care reprezintă San Fernando Valley în Parlament, a introdus în mod oficial solicitarea miercuri după amiază, arată Los Angeles Times.

Democratul îl acuză pe Trump de obstrucţionarea justiţiei în privinţa anchetei privind intervenţia Rusiei în alegerile prezidenţiale.

„Un astfel de comportatament cere punerea sub acuzare, un proces şi retragerea din funcţie”, a spus Sherman, conform The Independent.

Pentru a trece, propunerea are nevoie de 218 voturi. Până acum doar încă un democrat şi-a arătat intenţia de a sprijini procedura. În plus, republicanii au un avantaj de 24 de locuri în Camera Reprezentanţilor, arată The Hill.

Sherman însuşi spune că nu se aşteaptă că impeachment-ul să se întâmple imediat, însă speră că procedura pe care a declanşat-o să inspire Casa Albă, care să îşi stăpânească„impulsurile necontrolate”, de care a dat dovadă Executivul până acum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...