Într-un reportaj realizat de portalul „CrimeMoldova" apare o femeie pe nume Izabela Timofeeva, care în timp ce era escortată pe coridorul instanţei a reuşit să vorbească despre ilegalităţile pe care le-ar fi comis şeful închisorii, Igor Pântea.

Deţinuta spune că deşi mai multe femei au anunţat greva foamei, procurorii nu s-au sesizat.

Juristul închisorii, Serghei Pleşca, a negat însă totul.

Jurnal TV a solicitat printr-o scrisoare oficială directorului Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, permisiunea de a realiza un interviu cu deţinutele care au anunţat grevă, dar şi cu şeful închisorii nr. 13. Deocamdată, nu am primit niciun răspuns.

Şeful Direcţiei relaţii publice şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Oleg Pantea, a declarat că greva foamei este o practică răspândită printre deţinuţi, iar femeile condamnate au recurs la acest gest pentru că ar fi cerut apeluri telefonice suplimentare, dar acest lucru le-a fost refuzat. Totodată, Pantea a respins acuzaţiile cu privire la tortură.

La sfârşitul anului trecut, în funcţia de şef interimar al Penitenciarului nr.13 a fost numit Igor Pântea, după ce pe numele fostului director, Igor Juvală, a fost intentat un dosar penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit unei investigaţii a portalului CrimeMoldova, pe când era poliţist, Pântea a maltratat un participant la protestele din aprilie 2009. Pentru această infracţiune, instanţa de fond şi cea de apel l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare pe un termen de doi ani, însă Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia şi a trimis dosarul spre rejudecare, iar cauza se află acum pe rol.