07:22:49 19.04.2024
Stiri

Liderul PD cheamă ÎNTREPRINDERILE din SUA să investească în R. Moldova: „Ținem ușile larg deschise pentru investitori”

Economie 12.07.2017 14:40 Vizualizări2544 Autor: Ziarul National
Liderul PD cheamă ÎNTREPRINDERILE din SUA să investească în R. Moldova: „Ținem ușile larg deschise pentru investitori”


Liderul Partidului Democrat și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, cheamă investitorii din SUA să vină masiv în R. Moldova, iar în acest sens le promite facilități sporite. Declarații în acest sens au fost făcute în SUA, în cadrul unei vizite la sediul incubatorului global de afaceri „1776”, o inițiativă rezultată din programul Startup America, lansat în 2011 de fostul președinte american Barrack Obama, se arată într-un comunicat de presă al PD.

Plahotniuc și echipa care l-a însoțit s-au întâlnit cu Rachel Haot, șefa biroului din New York al „1776”, care le-a spus că acest incubator a reușit în doar patru ani să ofere sprijin pentru înființarea și activitatea a circa 1 500 de companii.

„Am văzut aici cum colaborează mediul politic, mediul de afaceri, administrațiile locale pentru a susține noile companii. Colaborarea dintre diverse structuri susține creativitatea și inițiativa, dând un imbold dezvoltării diverselor domenii – medicină, informatică, educație, transport și multe altele. Am transmis de asemenea mesajul că ținem ușile larg deschise pentru investitorii americani în Moldova, inclusiv în sectorul IT. Există deja diverse facilități pentru investitori, dar suntem gata să acordăm și alte facilități. Merită într-adevăr să investească în Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc, citat de serviciul de presă al formațiunii.

Prezent la întâlnire, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a spus că pe lângă Universitatea Tehnică din Moldova, cu suportul donatorilor străini, a fost creat un incubator IT, care să ajute la dezvoltarea afacerilor în acest domeniu. Iurcu a precizat Iurcu că autoritățile de la Chișinău intenționează să creeze, în zona Parcului Industrial „Tracom”, un laborator IT.

Amintim că președintele PD, Vlad Plahotniuc, efectuează, în perioada 10-12 iulie 2017, o vizită în SUA, la New York, cu ocazia Consiliului Internaționalei Socialiste.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md