14:18:20 29.03.2024
Stiri

Banca Națională a Moldovei a AMENDAT administratorii unei bănci comerciale cu 760 MII lei. Ce ÎNCĂLCĂRI au comis aceștia

Economie 12.07.2017 13:30 Vizualizări2061 Autor: Ziarul National
Banca Națională a Moldovei a AMENDAT administratorii unei bănci comerciale cu 760 MII lei. Ce ÎNCĂLCĂRI au comis aceștia


Șase membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „Moldova-Agroindbank” S.A. au fost amendați cu peste 760 de mii de lei, după ce reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au efectuat un control complex.

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment. Aceștia au fost avertizați asupra neadmiterii încălcărilor actelor normative și asupra posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul nelichidării în termenul stabilit a încălcărilor constatate sau comiterii repetate a acestora, se arată într-un comunicat de presă al BNM.

Sancțiunile au fost aplicate urmare a constatării în activitatea băncii a unor încălcări ale prevederilor Legii instituțiilor financiare și ale actelor normative ale BNM, identificate pentru perioada în care s-a efectuat controlul.

Încălcările se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc. Totodată, încălcările constatate nu au dus la nerespectarea limitelor prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore care ar putea afecta stabilitatea băncii.

BNM a prescris Consiliului și Comitetului de conducere a băncii să îmbunătățească sistemul de control intern aferent activității de creditare, consolidarea guvernării corporative în cadrul băncii, precum și să elaboreze și să pună în aplicare un plan de acțiuni cu privire la înlăturarea neajunsurilor depistate în cadrul controlului complex pe teren efectuat la bancă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md