Prognoze meteo mai precise sunt așteptate în urma unei cooperări moldo-japoneze în domeniul meteorologic

meteo

La data de 11 iulie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a semnat o Declarație Comună de Intenție cu Asociația Meteorologică din Japonia. Documentul presupune colaborarea ambelor părți în domeniul meteorologic cu scopul de a oferi a prognoză mai precisă privind starea vremii.

Pentru a atinge țelul, vor fi îmbunătățite mai multe domenii ale lucrului Centrului Meteorologic. Astfel va fi perfecționată utilizarea informației de la radarul meteorologic, utilizarea metodelor și soft-urilor comune pentru determinarea tipului de precipitații atmosferice și îmbunătățirea cadrelor.

„Colaborarea bilaterală între Serviciul Hidrometeorologic de Stat și Asociația Meteorolologică din Japonia este de perspectivă. Această colaborare va contribui, în special, la îmbunătățirea calității prognozelor vremii, în scopul reducerii posibilelor pagube materiale”, a declarat Violeta Bălan, prim-vicedirector al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Asociația Meterologică din Japonia are o practică vastă în realizarea studiilor în domeniul meteorologiei și a prevenirii dezastrelor naturale. Directorul Asociației, Nobumichi Furuichi, a menționat că Asociația va oferi suportul necesar Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru a facilita procesele de lucru în toate domeniile relaționate cu prognozele meteo.

Secretara de Stat a Ministerului Mediului, Inga Podoroghin, a declarat și că această colaborare va da start interacțiunii dintre cele 2 state și va oferi posibilitatea inițierii și altor proiecte de viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente