(foto) În sectorul Botanica a fost instalată o replică a Apartamentului Deschis. Mai multe evenimente vor avea loc aici în această vară

19366542_838878459603854_2871882146552087340_n
Foto: Facebook/Fațade publice

În cadrul proiectului „Fațade Publice”, în sectorul Botanica al Capitalei, a fost instalată o replică a Apartamentului Deschis. Acesta a devenit o platformă mobilă ce serveşte drept interfață de comunicare și spațiu de interacțiune între participanți la proiect și comunitatea de locuitori din cartierul Botanica din Chișinău.

Între 28 mai – 1 iulie 2017, în acest spațiu, s-a desfășurat un program de intervenții artistice, proiecții de film, radiou comunitar, expoziții, ateliere, picnicuri comunitare cu participarea comunității artistice locale și celei internaționale, și cu implicarea activă a locuitorilor din cartier. Scopul primar al acestui proiect este de a contribui prin intermediul artei și mijloacelor de exprimare artistică la consolidarea comunităților din blocurile rezidențiale.

În cadrul acestui program, pe strada Teilor, a fost instalată o replică a Apartamentului Deschis. Acesta a devenit o platformă mobilă ce serveşte drept interfață de comunicare și spațiu de interacțiune între participanți la proiect și comunitatea de locuitori din cartierul Botanica din Chișinău. Apartamentul Deschis din Botanica va rămâne amplasat în curte până la sfârșitul verii.

Photo Credit: Facebook/Fațade publice

În cadrul proiectului, artiștii urbaniști și activiștii culturali, jurnaliștii și toți cei interesați sunt invitați să conceptualizeze o idee de proiect pe care ar dori să o implementeze în cartierul Botanica, în lunile iulie şi august 2017.

Doritorii de a lua parte la program sunt rugați să completeze acest formular până la 16 iulie 2017, ora 23:59.

Primul Apartament Deschis a fost instalat în centrul orașului. Acesta este o replică funcţională a unui apartament de tip socialist, elaborat de artistul visual Ștefan Rusu pentru a reprezenta identitatea proiectului CHIOŞC.
Punctul de plecare în elaborarea designului a fost preocuparea pentru a expune public spaţiul privat al unui apartament limitat de standardele societăţii socialiste. Fenomenul blocurilor sociale este unul caracteristic ţărilor post-comuniste din Estul Europei şi care încă domină peisajul urban şi definesc identitatea spaţiului public.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente