Măsuri excepționale la Ungheni; Candu, păzit cu detectoare de metale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Măsuri de securitate fără precedent la Consiliul raional Ungheni. Cei care au venit, pe 11 iulie, la întâlnirea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu – e vorba de primari, funcționari publici, consilieri – au trebuit să treacă o verificare aprigă înainte de a intra în sala de ședințe.

Li s-au verificat gențile, sacoșele sau ce mai aveau în mână. Au trecut și prin detectorul de metale. Reporterului ”Expresul” i-au cerut până și să prezinte aparatul de fotografiat, să facă, în prezența responsabililor de securitate, și câteva poze, fără să explice de ce. Mai mult decât atât, la un moment dat, i s-a cerut să șteargă o fotografie pe care se vedea fața unui membru al pazei de corp a președintelui Parlamentului, scrie expresul.md.

La exact ora 10.00, ușile din sala de ședință s-au închis, iar cei care au întârziat au fost controlați după ușă.
Pentru securitatea președintelui, în sală au fost observate cel puțin șase persoane, probabil, din paza de corp a oficialului.

Este pentru prima oară în ultimii ani, când cineva din conducerea Republicii Moldova este păzit cu atâta ardoare. Cel puțin, detectoare de metale în ușă nu fuseseră instalate anterior nici măcar la întâlnirile cu președinții Republicii Moldova, fie că era vorba de Petru Lucinschi sau Vladimir Voronin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...