Declară-ți DORul și hai la DORfest să îl stingi la cea mai mare petrecere cu foc de tabără

IMG_0718ok

Amenajat într-o manieră ce reproduce atmosfera festivalurilor din orașe – centre culturale europene, Moșia Ciuhrii din satul Gordinești, raionul Edineț – oaza verde din Nordul Moldovei este locul ascuns care va găzdui cea de-a doua ediție a Primului Festival din Nordul Moldovei “DORfest”, un festival al DORului de spirit și tradiție. Aflat la a doua ediție, evenimentul își propune să aduca la iarbă verde oameni din 3 țări diferite care să sărbătorească prin muzică și apropiere culturală tradiția strămoșească și evoluția ei în 2017.

„În 2016, a început aventura DORfest. Am declarat DOR tradiției și pe 11 Septembrie 2016 a fost organizat primul festival din zona de Nord al Republicii Moldova, în care 3 localități din 3 țări diferite au semnat un acord de înfrățire ce presupune susținerea și dezvoltarea locală reciprocă prin spirit și tradiție, în prezența a peste 1200 de devoratori de tradiție”, spun organizatorii.

Pregătirile pentru cel mai fastuos festival din Nordul Moldovei sunt în toi, iar organizatorii își propun ca DORfest să devină un festival emblemă al Zonei de Nord din Republica Moldova, care militează pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a regiunii.

Pentru ediția 2 a festivalului DORfest se anunță două seri speciale:

„Coacem foarte multe surprize plăcute pentru tinerii și adulții care vor fi alături de noi în Septembrie. Prima zi de festival va fi dedicată DOR-urilor!  Vom amenaja 2 zone de poveste în care toți participanții la festival vor putea declara -> DORuri la vedere pe “CULMEA dorului” și -> DORuri ascunse în “SACUL dorului”! Sâmbătă pe scena DORfest vor urca artiști, trupe, orchestre și fanfare talentate, iar pe înserat vom devora o porție de rock sănătos de la țară alături de talentații Gândul Mâței. După concert, colectăm și stingem toate DORurile la cea mai mare petrecere cu RUG! Promitem muzică bună pentru tineri și abia așteptăm să facem poiana DORfest să vibreze în unison cu scânteile rugului!

În cea de-a doua zi de festival stingem DORul de tradiție prin înfrățirea a 3 comune românești din Moldova, România și Ucraina. Vom sărbători aceasta uniune și stingerea de doruri cu un program traditional specific fiecărei zone. Pe înserat se anunță cea mai mare hora unirii cu Maria Iliuț și Ansamblul Folcloric „Plăieșii”.

Facem din DORfest o tradiție? În curând vor fi disponibile toate informațiile despre festival pe www.DORfest.md. Până atunci puteți urmări noutăți pe pagina de facebook:/dorfest.md. Bilete puteți achiziționa pe itiket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente