(foto) Premieră: Noul taximetru care va circula prin Londra este hibrid şi are interior de Volvo

Compania London Taxi Company, redenumită recent în LEVC (London EV Company) şi care aparţine concernului chinez Geely, a prezentat o nouă generaţie de taximetre care vor circula prin Londra, cunoscute şi ca London Cabs.

Noul model se numeşte TX şi este dotat cu un sistem de propulsie hibrid. Maşina a putut fi văzută recent şi la Festivalul de Viteză de la Goodwood, însă camuflată.

Vezi şi: (foto/video) Maşinile extraordinare pe care le-au văzut vizitatorii Festivalului de Viteză de la Goodwood

Noul taximetru este pus în mişcare de un agregat pe benzină de 1.3 litri (în rol de generator), conectat la un set de acumulatori şi un electromotor. Autonomia totală depăşeşte 640 de kilometri, iar în regim fără emisii se poate deplasa până la 110 kilometri.

Viitorii şoferi ai unor astfel de taximetre le vor putea alimenta la una din cele 300 de staţii care vor apărea în Londra până la sfârşitul anului 2018. Procesul de reîncărcare durează 45 de minute.

Vezi şi: (foto) În Kiev a fost deschis un serviciu de taxi care are un parc neobişnuit de maşini

Designul exterior al noului TX a fost dezvoltat în design centrul Geely din Barcelona. Exteriorul acestei maşini aminteşte foarte mult de modelul clasic Austin FX4.

În habitaclul noului taximetru se pot transporta pe lângă şofer încă cinci pasageri. TX mai are un acoperiş panoramic şi cel mai interesant, un set de elemente care pot fi văzute pe automobilele Volvo, marcă care de asemenea aparţine Geely. Printre acestea se numără: volanul, ecranul sistemului multimedia, levierului cutiei de viteze şi chiar butonul care porneşte/opreşte motorul.

Maşina mai dispune de o rampă retractabilă pentru persoanele cu dizabilităţi şi evident Wi-Fi nelimitat, împreună cu porturi pentru reîncărcarea telefoanelor mobile.

Vezi şi: (video) Lamborghini Huracan a devenit oficial primul supercar taximetru din Marea Britanie

Geely a investit în acest proiect de dezvoltare a LEVC peste 370 de milioane de euro. O mare parte din bani au fost redirecţionaţi pentru construcţia uzinii din oraşul Coventry, care va putea produce cel mult 24.000 de maşini pe an.

În viitor se planifică crearea unei maşini comerciale uşoare pe baza platformei pe care o foloseşte noul TX. De asemenea, către 2020, jumătate din volumul producţiei va merge la export, iar unul dintre cei mai mari operatori de taxi din Olanda deja a comandat 225 astfel de maşini, care vor fi livrate în 2018.

Maşina va putea fi comandată începând cu 1 august 2017.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/