(FOTO) Când şi cu ce aeronavă a zburat, de această dată, Vlad Plahotniuc în SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc se află în aceste zile la New York, Statele Unite ale Americii, unde, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, participă în calitate de vicepreşedinte la Consiliul Internaţionalei Socialiste. Şi de această dată, liderul democraţilor a decis să zboare spre SUA cu o aeronavă de lux.

Potrivit portalului flightradar24.com, care monitorizează zborurile de pasageri de pe tot globul pământesc, o aeronavă de tip Boeing 737, din categoria BBJ2 – Boeing Business Jet, a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional Chişinău venind din oraşul german Baden-Baden, în dimineaţa zilei de luni, 10 iulie, în jurul orei locale 10:00 (07:00 UTC).

O oră mai târziu, în jurul orei 11:15 (08:15 UTC), aeronava Boeing 737-8JM (BBJ2) a decolat din Chişinău cu destinaţia Portsmouth International Airport, din statul american New Hampshire, unde a aterizat puţin după ora 18:00 UTC, adică zece ore mai târziu.

Oraşul Portsmouth este situat pe coasta litoralului atlantic al SUA, la o distanţă de circa 440 de kilometri de New York sau circa o oră de zbor.

Spre deosebire de zborul de data trecută, la Washington, flightradar nu oferă şi numărul de înregistrare al aeronavei, astfel că nu poate fi identificată compania care a operat zborul. Cert însă este că avioanele din seria Boeing Business Jet sunt variante de avioane Boeing pentru piaţa de afaceri, fiind un parteneriat de 50/50 între Boeing Commercial Airplanes și GE Aviation.

Aeronavele pe bază de Boeing 737-800, modificate pentru a oferi servicii charter, au de obicei între 25 şi 50 de pasageri într-o configurație de lux. Acesta poate include un dormitor matrimonial, o toaletă cu duș, o zonă de conferințe/sufragerie și o zonă de living. (Mai multe informaţii despre aeronavele BBJ puteţi găsi AICI).

Amintim că acum două luni, Vlad Plahotniuc a zburat la Washington alegând o aronavă de lux a companiei malteze PrivaJet, o oră de zbor a căreia ar costa circa 30 de mii de dolari SUA. Ulterior, Plahotniuc s-a folosit de aceeaşi aeronavă pentru deplasarea la Bruxelles, fiind însoţit de premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Zborul în Chişinău din Baden-Baden:

Screenshot_1

Decolarea de la Chişinău spre Portsmouth:

Screenshot_7

Zborul Chişinău-Portsmouth:

Screenshot_3

Aterizarea la Portsmouth:

Screenshot_4

Distanţa de la Portsmouth până la New York:

Screenshot_2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...